Building Internet of Things Nedir?

Building iot sistemleri

Kısa adı BIoT olan "Building Internet of Things" nesnelerin interneti çalışmalarının binalara uygulanmış halidir. Ev ve işyerleri olarak düşündüğümüzde geniş bir alana hitap etmektedir. Binalarda bulunan sensörlerin birbirleri ile konuşabilmesi,
binanın mobil cihazımız ile konuşması ve mobil cihazımız ile evimizdeki işyerimizdeki akıllı cihazların kumanda edilmesi artık bir hayli kolaylaşmıştır.
Evden çıktığımızda oturma odasında bulunan televizyon otomatik olarak kapanacak, hol lambaları kendini kapatacak. Kulağa hoş geliyor değil mi?
Aynı ÅŸekilde evimizden çıktığımızda garaj kapımızın da otomatik olarak açılması mükemmel olurdu. Bu ve bunun gibi bir çok senaryo nesnelerin interneti dünyasında mümkün hale geldi. 
Bütün bu veri trafiğinin takip edilmesi ve raporlanması işi için yıllardır klasik anlamda kullanılan yazılım çözümlerinin yetersiz geldiğini belirtmekte fayda var. Gerçek zamanlı işlem uygulamaları ve bu işlemlerin analiz edilerek enerji verimliliğini en üst noktaya taşıması istenilen çıktılar arasındadır.
Binalarınızın akıllanması dileğiyle...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski