IoT - Internet of Things Nedir?

iot

    _       __  __                __  
   (_)___  / /_/ /_  ____  ____  / /__
  / / __ \/ __/ __ \/ __ \/ __ \/ //_/
 / / /_/ / /_/ / / / /_/ / /_/ / ,<   
/_/\____/\__/_/ /_/\____/\____/_/|_|
IoT - Internet of Things
IoTHook - Nesnelerin Ä°nterneti - Internet of Things
Iot Web Servisi Nedir?
İnternetin yaygınlaşması Nesnelerin İnterneti (IOT) alanında
büyük deÄŸiÅŸimlere sebep oldu. Teknolojik geliÅŸmeler ve donanım maliyetlerinin ucuzlaması sebebiyle mobil platformlar oldukça popüler hale geldi. Donanım üreticilerinin maliyetleri ve boyutları düşürmesi sebebiyle son kullanıcılar tarafından donanımlara ulaÅŸmak hızlı ve zahmetsiz bir hal almaya baÅŸladı. IoTHook gibi IOT servisleri bu ihtiyacı görüp web tabanlı IOT yazılımları üretmeye baÅŸladılar ancak Maker kendin yap hareketinin de hızla yayılması ile de hobi ve öğrenme amaçlı baÅŸlayan projeler ticari ürün olarak karşımıza çıkmaya baÅŸladı. 3D yazıcılar, uzaktan kumanda edilen çay kahve makineleri derken iÅŸin ucu nesnelerin interneti (Internet of Things) ne kadar vardı. Bu mantık gelecekte tüm nesnelerin her ÅŸeyin internet ile çalışacağı kurguyu üretti. Åžu anki mevcut durumda sanayideki iÅŸ makinalarından, tarım alanına kadar ulaÅŸan iot teknolojisi, günlük yaÅŸamda kullandığımız ürünlere kadar ulaÅŸmış durumda. Ä°nternet ile kontrol ve kumanda edilebilen çamaşır makineleri, ev ısıtma-soÄŸutma sistemleri, kahve makineleri, televizyon, radyo derken aklımıza gelen her türlü ürün hem sanayi hem de kiÅŸisel kullanımlarda internete baÄŸlanmış ve baÄŸlanıyor çalışmaları devam ediyor durumdadır.
IoTHook projesi internete bağlanan nesneler için bulut tabanlı yazılım servisidir. IotHook ile kahve makinanızı cep telefonu üzerinden kontrol edebilirsiniz. Burada önemli olan nesnenin internete bağlanabiliyor olmasıdır. Kullandığınız nesne şu an internete bağlı değil ise de gelecekte kesinlikle internet ile çalışacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz Maker hareketi evde kendin yap projeleri ile internetsiz bir ürünü Arduino veya Raspberry Pi gibi bir kontrol kartı ile internete bağlamayı ve kontrol etmeyi kolaylıkla Youtube videoları ve açık kaynak yazılımlar yardımı ile kendiniz yapabilirsiniz.
IoTHook Internet of Things projeleri için bulut tabanlı web servis hizmeti sunmaktadır. Kredi kartı eklemeden ücretsiz olarak kullanılabilen IoTHook 10 saniyede bir veri güncellemesine olanak saÄŸlamaktadır.
IoTHook iot web servislerinin kullanımına ilişkin örnek dosyalar ve kodlar bu sayfada yayınlanır.
IoTHook ile kanal oluÅŸturup cihazlarınızı internete baÄŸlamak için iothook.com adresini ziyaret ediniz.
Yardım sayfasına ulaÅŸmak için iot docs bölümüne bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski