IOT ECHO API Server


ECHO Sunucusu Ne İşe Yarar?

    Iot cihazların geliştirilmesi sırasında sunucuya verilerin sağlıklı bir şekilde gidip gitmediğini test etmek için echo sunucuları kullanılır. Echo sunucularına gönderdiğiniz veri aynı şekilde iade edilir. Telit GSM modülü ile HTTP uygulaması geliştirdiğim sırada böyle bir sunucuya ihtiyaç duydum ve iothook a ekledim.

Echo sunucusunu kullanmak için 8 adet veri alanımız bulunuyor. Bu alanlar field_1 den başlar ve 8 kadar gider.

Echo sunucu adresi https://iothook.com/api/echo/ şeklindedir.

Iothook Echo sunucusuna gönderilen veriler kaydedilmemektedir!


ECHO Sunucu Testi Nasıl Yapılır?

    GET Metodu: Sunucuya hiçbir parametre göndermezseniz {"return":"get"} mesajı alırsınız. Döndürülen mesaj Json formatındadır.

https://iothook.com/api/echo/?field_1=5 şeklinde field_1 parametresi verirseniz  {"return":"get","field_1":"5"} mesajı alırsınız.

Field veri alanını 8 e kadar çoğaltmak mümkün. Örneğin yine https://iothook.com/api/echo/?field_1=5&field_2=10 parametrelerini gönderdiğinizde {"return":"get","field_1":"5","field_2":"10"} sonucunu alırsınız.

Dediğim gibi echo sunucusu ile çalışmanın ihtiyacı Telit GSM modül için kod yazarken ortaya çıktı. Aslında Telit' in bir eko sunucusu var. Telit echo sunucusuna modules.telit.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Telit den önce Postman ile deneme yaptığımda başarılı sonuçlar aldım ve sonrasında Telit ile çalıştırdım.



    POST Metodu: Sunucuya hiçbir parametre göndermezseniz {"return":"post"} mesajı alırsınız. Döndürülen mesaj Json formatındadır.

https://iothook.com/api/echo/ adresine yaptığım POST metodu aşağıdaki gibidir.



Postman Collection u buradan indirebilirsiniz.






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski